Leírás
Tradicionális Palócleves
1 adag 500 ml
Marhahús, sárga hüvelyű bab, burgonya, tejföl
A leves pontos keletkezése nem ismert, több legenda is létezik.
Az egyik szerint a levest Gundel János készítette el egy megnyitó alkalmából és Mikszáth Kálmánról nevezte el, akit a „legnagyobb palócnak” hívtak. Magyar Elek Az ínyesmester szakácskönyve című munkájában azt írta, a levest egy vacsoraverseny bírái számára készítették, akiknek annyira ízlett, hogy kétszer is kértek belőle.
Más legenda szerint Gundel János a híres palóclevest Mikszáth születésnapjára tálalta fel 1892-ben.
Az író különleges levest kért a vendéglőstől, azt kérte hogy olyan levessel lepje meg, amilyet még sosem evett és „amelyik magában foglalja a magyar konyha minden zamatát”
Allergének: glutén, laktóz,
Értékelések
Még nincsenek értékelések.